Szente Vajk rendezésében érkezik az Oliver! című musical a Hevesi Sándor téri teátrumba.

Charles Dickens nagy sikerű regénye, a Twist Oliver több művészt is megihletett már az idők során. Számos festmény és film alapjául szolgált az ikonikus alkotás. A brit Lionel Bart 1960-ban maga írta az Oliver! című musical szövegkönyvét és zenéjét, amivel kivívta mind a közönség, mind a szakma elismerését. Andrew Lloyd Webber egyenesen a „modern brit musical atyjának” nevezte Bartot.

A darab 1963-ban, David Merrick rendezésében debütált a Broadwayn, azóta a musicalrepertoár egyik legnépszerűbb darabjává vált. Magyarországon játszották Békéscsabán, Egerben, Győrben, Kecskeméten, Pécsen, Székesfehérváron, Szolnokon, Veszprémben, Budapesten pedig az Arany János Színház, a Gózon Gyula Kamaraszínház és a Madách Színház tűzte műsorra.

A Pesti Magyar Színház előadásában a hagyományos, történelmileg hű megközelítés mellett a 21. századi színpadtechnika és látványvilág is nagy hangsúlyt kap. Az alkotók bemutatják a 19. századi London ködös, veszélyes, realisztikus és sötét oldalát, de a jó győzni akarása és az újrakezdés lehetősége is hangsúlyt kap.

A darab fordítója Hamvai Kornél, a dalszövegeket Tompa Péter jegyzi. A koreográfus Túri Lajos Péter, az előadás zenei vezetője Drucker Péter. A díszletet Rákay Tamás, a jelmezetek Kovács Yvette Alida tervezte. Az előadás rendezője Szente Vajk. A címszerepet Farkas Olivér és Holló-Zsadányi Norman, Fagint Harsányi Attila és Feke Pál alakítják. Bill Sikesként Pavletits Bélát és Adorjáni Bálintot láthatja a közönség, a musical női főszerepét Kovács Gyopár és Stéphanie Schlesser játssza. A 12 éves kortól ajánlott Oliver! április 1-től látható a Pesti Magyar Színházban.

Nyitókép: Szente Vajk