Decemberben lesz Shakespeare utolsó műve, a Vihar bemutatója.

A teátrum repertoárján évek óta nagy sikerrel fut Shakespeare két másik darabja, a Szentivánéji álom, és az Othello is, melyeknek − a Viharhoz hasonlóan − központi témája a szerelem.

A színház most versenyt indít, melynek felhívása a következő: „készíts önállóan vagy párban egy flashmob szerű telefonos videót bárhol, ahol mások előtt népszerűsíteni tudod Shakespeare-t. Felmehetsz a Várba, vagy ki a Hősök terére, de akár szavalhatsz a 7-es buszon vagy egy folyó partján is, a fantáziádra bízzuk. Hogy mely Shakespeare idézetet választod, tetszőleges!"

Az elkészült videókat, melyek maximum 1 percesek lehetnek, a Nemzeti Színház Instagram oldalára a beérkezések sorrendjében töltik fel. A kreatív videókat háromtagú zsűri − Szász Júlia színművész hallgató, valamint Farkas Dénes és Rácz József színművészek − értékelik.

A játék időtartama: 2019. október 1. és december 1. között.

Eredményhirdetés: 2019. december 10-én.

A díjkiosztóra a Vihar premierén, 2019. december 20-án a Nemzeti Színház Nagyszínpadán kerül sor. A közönségdíjas és a 3. helyezett nyereménye: 2 tiszteletjegy a Vihar december 20-i premierjére valamint 1-1 Shakespeare ismert szövegeit tartalmazó powerbank. A 2. helyezett nyereménye: 2 tiszteletjegy a Vihar december 20-i premierjére, 1 Shakespeare mondatot tartalmazó powerbank, valamint exkluzív kulisszajárás a Vihar egyik szereplőjével. Az 1. helyezett nyereménye: 2 db repülőjegy Londonba és 2 db színházjegy a Globe Színházba.

A közönség is szavazhat kedvencére, a saját névvel ellátott videókat és a közönség szavazatait a vihar@nemzetiszinhaz.hu email címre várják.