Szeptember 25-én megelevenedik a múlt, beleshetünk Picasso műtermébe, részt vehetünk a Titanic indulásának előestéjén egy bálon, a nagyváradi és a berlini pezsgő kulturális életben is megmártózhatunk, és napjaink, valamint a közeljövő fenyegető globális problémáinak tükrébe is belenézhetünk. A 2021/22-es évadot a Vörösmarty Színház az egyik kiemelt vállalkozásával, Az ember tragédiája 2.0 ősbemutatójával folytatja.

Madách Imre a XIX. század végén befejezte nagy emberiségkölteményét, de a történet nem ért véget. A Vörösmarty Színházat az izgatta, vajon milyen alkut kötne ma az Úr Luciferrel, és milyen történetekbe sodorná Ádámot és Évát a XX. század.

Felkérésükre ennek nyomába eredt a mai magyar irodalmi élet négy kiváló személyisége, Darvasi László, Márton László, Tasnádi István és Závada Pál.  A színház négy rendezője, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János állítja színpadra a grandiózus művet, amely a teljes társulat közreműködésével kalauzolja el a közönséget a közelmúlt, a jelen és a jövő kalandokban gazdag virtuális túráján.

Szeptemberben Lucifer ismét „új utakra” vezeti az első emberpárt és a kedves publikumot: Picasso születésnapjára, a Titanic indulásának előestéjére, az 1930-as évek Nagyváradjára és Berlinjébe, a berlini fal leomlásáig, valamint a közeli jövőbe, egy csendes-óceáni szemétszigetre.

További információ a színház weboldalán található.

Fotók forrása: Vörösmarty Színház