Az idei évadot Az ember tragédiája 2.0 ősbemutatójával folytatja a Vörösmarty Színház. Október 31-én Lucifer „új utakra” vezeti az első emberpárt és a kedves publikumot: Picasso születésnapjára, a Titanic indulásának előestéjére, a ’30-as évek Nagyváradjára és Berlinjébe, a berlini fal leomlásáig, valamint a közeli jövőbe, egy csendes-óceáni szemétszigetre.

Madách Imre a XIX. század végén befejezte nagy emberiség-költeményét, de a történet nem ért véget. A színházat az izgatta, vajon milyen alkut kötne ma az Úr Luciferrel és milyen történetekbe sodorná Ádámot és Évát a huszadik század. Felkérésükre ennek nyomába eredt a mai magyar irodalmi élet négy kiváló személyisége, Darvasi László, Márton László, Tasnádi István és Závada Pál. 

A Vörösmarty Színház négy rendezője, Bagó Bertalan, Hargitai Iván, Horváth Csaba és Szikora János állítja színpadra a grandiózus művet, amely a teljes társulat közreműködésével kalauzolja el a közönséget a közelmúlt, a jelen és a jövő kalandokban gazdag virtuális túráján. Négy író, négy rendező, egy társulat – folytatódik egy nagy gondolattal való viaskodás, amelynek terhét Madách vitte egy darabig, és amit ők most fölvetnek: rákérdezni a teremtés értelmére. Az ősbemutató alkalmából jelent meg Az ember tragédiája 2.0 című könyv is a Kossuth Kiadó gondozásában.

A darab látványtervezője Kiss Jenő, jelmeztervezője Kovács Yvette Alida, a dramaturg Perczel Enikő. Ádám szerepében Sághy Tamást, Évaként Varga Gabriellát láthatja a közönség, Lucifert Imre Krisztián alakítja.

Fotók: Vörösmarty Színház