Az évad értékelése mellett bejelentették az új társulati tagokat, valamint a jubiláló munkatársakat is köszöntötték.

A Vígszínház 2020/21-es évadában a társulat 111 alkalommal játszott élőben, közönség előtt. Online streamen négy bemutatót tartottak, hét előadást élőben, huszonhatot felvételről közvetítettek, a színház 125. születésnapja alkalmából pedig nyolc archív előadást ingyenesen tettek elérhetővé. Az elmúlt hónapokban a Vígstreamház közvetítéseit 60 országból 100 ezernél is több néző követte, míg a jubileumi streamhéten közel 50 ezren tekintették meg a kultikus előadásokat. 

A hagyományokhoz hűen az évadzáró társulati ülésen több művészeti díjat is átadtak. A társulat titkos szavazatai alapján választott zsűri a Szatmári István emlékére alapított, legjobb epizódszereplőnek járó „A kiscsillag is csillag díj”-at Antóci Dorottyának ítélte oda. Az évad legjobb alakításáért járó Ajtay Andor-emlékdíjat Az öreg hölgy látogatásában és A kőben nyújtott alakításáért Hegyi Barbara, valamint Az apa című előadás címszerepének megformálásáért Kern András nyerte el. A zsűri a Roboz Imre Művészeti Emlékdíjjal a Vígszínház tagjai közül azt a művészt jutalmazza, aki nemcsak alkotómunkájával, de társadalmi szerepvállalásával is erősíti a színház művészi rangját és hírnevét. A díjat idén Rudolf Péter kapta. A társulat szavazatai alapján a legjobb 30 év alatti színésznőnek járó Varsányi Irén-emlékgyűrűt Márkus Luca nyerte el. A Harsányi Zsolt Emlékdíjat Vörös Róbert dramaturgnak ítélte oda a díj alapítványának kuratóriuma.

A díjazottak mellett a társulat születésnaposait és jubiláló hűséges tagjait is köszöntötték. Szatmári Liza színésznő 70 éve, Kertes Zsuzsa súgó és Héjj János ügyelő 45 éve, Hordós András, a kelléktár vezetője és Borbiczki Ferenc színművész 30 éve, míg Hegyi Barbara 25 éve a Vígszínház tagja.

Az új évadban Kovács Patrícia,
Nagy-Kálózy Eszter, Bölkény Balázs, Orosz Ákos és Stohl András szerződik a
Vígszínházhoz. A Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói közül Kövesi
Zsombor a Vígben tölti gyakorlatát, vendégművészként pedig Radnay Csilla és
Trokán Anna fog dolgozni a teátrumban. Gilicze Márta, Rudolf Szonja, Kiss Gergely
Máté, Orbán Levente, Reider Péter és Tóth András vendégművészként dolgoznak
tovább a színházban.

A Vígszínház a 2021/22-es évadot szeptember 4-én a Szerelmek városa bemutatójával kezdi, ősszel a Kabaré, A rendes lányok csendben sírnak, A kő és a Bella Figura kőszínházi premierje is várja a nézőket. A színház szeptemberi és októberi műsorára a jegyértékesítés megkezdődött.

Nyitókép: díjazottak a Vígszínház évadzáróján. Fotó: Színház Online/Gordon Eszter