Az Első Magyar Karantén-Színház és a Litera drámaversenyt hirdet, amelyek a koronavírus-járvány miatt bekövetkezett rendkívüli élethelyzetre reflektáló, egyfelvonásos műveket várnak.

A felkért kortárs írók és a pályázaton részt vevő alkotók művei közül a legjobbakat bemutatja az Első Magyar Karantén-Színház.

A felkérésekkel párhuzamosan a szervezők nyílt pályázatot is hirdetnek.

A pályázatokat beküldök számára pár kikötést szabtak meg a kiírók, a drámák szereplőinek száma nem lehet több mint 3 fő, az előadás terjedelme nem lehet 40 percnél hosszabb, és csak teljesen új darabbal lehet pályázni. Egy pályázó egy pályamunkát küldhet be, a pályázat beküldési határideje 2020. április 15. 

A beérkezett műveket első körben a Litera szerkesztősége és az Első Magyar Karantén-Színház által felkért kuratórium bírálja el, majd a kiválasztott és bemutatott művekre szavazhat a közönség az utolsó előadás bemutatása után. 

A közönség dönti el, ki nyeri el az első, második és harmadik díjat és az azzal járó pénzjutalmat. A drámapályázat első helyezettje 300 000, a második 200 000, a harmadik pedig 100 000 Ft díjazásban részesül. A kiválasztott művek a Literán jelennek meg, a felolvasószínházi előadásokat pedig az Első Magyar Karantén-Színház közvetíti élőben a TRIP hajó oldalán, ahol azok a későbbiekben is visszanézhetők lesznek.

További részletek az Első Magyar Karanténs-Színházat létrehozó TRIP oldalán és Facebook-oldalán, valamint a Literán és a Litera Facebook-oldalán találhatóak.

Az első karanténszínházi eladásról itt számoltunk be.

Nyitókép: Első Magyar Karantén-Színház, fotó: Balogh Zoltán / MTI